Nederlands profiel

Heleen Pott is filosoof en Socrates-hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij studeerde sociologie, filosofie en literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar doctoraal wijsbegeerte (cum laude) promoveerde ze op een proefschrift over de filosofie van emoties (UvA 1992, cum laude). Vanaf 1992 was ze als universitair docent filosofie verbonden aan de Universiteit Maastricht; in 1999 werd ze benoemd als Socrates-hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, in de faculteit Wijsbegeerte en de Erasmus School of History, Culture, and Communication.

Eerder was zij o.a. NWO-medewerker bij de faculteit Wijsbegeerte UvA, gastdocent aan de universiteiten van Haifa, Praag en Pilsen, en NIAS-fellow in Wassenaar.

Binnen de Socrates-leerstoel EUR doet zij onderzoek naar de grondslagen van het moderne wetenschappelijke mensbeeld, in het bijzonder naar filosofische benaderingen van emotie en rationaliteit, nieuwe visies op het lichaam-geest probleem, en de fenomenologie van de ‘embodied mind’.


Klik HIER voor het cv van Heleen Pott

Je kunt Heleen Pott bereiken via hjpott@xs4all.nl